Meer nieuws
-
Foodtrend: meer groenten en fruit
13 oktober 2021 - Groenten en fruit vormen de basis van een gezond voedingspatroon, maar we eten nog niet genoeg groente en fruit. Juist nu heeft het zin mensen te... -
Nederlandse fruitteelt wordt bedreigd door schildwants
12 oktober 2021 - De bruingemarmerde schildwants is sinds 2018 een gevaar voor de fruitteelt in Nederland. Dit insect van 1,5cm groot maakte vijf jaar geleden zijn... -
Agrifoodmonitor 2021: Duurzaam voedsel steeds belangrijker
9 oktober 2021 - Duurzaamheid gaat een steeds belangrijkere rol spelen voor consumenten. Dit blijkt uit de nieuwste Agrifoodmonitor die werd gepresenteerd bij de... -
Oproep geopend voor projecten voor programma Kennis op Maat
28 september 2021 - De Topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen roepen partijen op projecten in te dienen binnen het programma Kennis op Maat. -
Start MBO Challenge Voedselverspilling 2021
27 september 2021 - In september gaat de MBO Challenge Voedselverspilling voor de derde keer van start. Onderwijsinstellingen, bedrijven of organisaties kunnen zich nu... -
Stijgende vraag naar duurzame producten, aanbod neemt toe
22 september 2021 - Er is meer vraag naar producten met een duurzaamheidskeurmerk en ook het aanbod stijgt. In totaal gaven consumenten in 2020 8,2 miljard euro uit aan... -
Minder voedselverspilling door gedragsverandering
11 september 2021 - Voedselverspilling vindt in de hele productieketen plaats, maar consumenten spelen ook een belangrijke rol. Veel voedsel wordt thuis verspild. Door... -
Voeding: 5 favoriete stukken van de redactie
3 september 2021 - In deze serie presenteert Groen Kennisnet de 5 beste stukken voor elk thema binnen het groene domein. Deze week zetten we de artikelen over Voeding... -
Vijf vragen over kippenvlees in supermarkten
13 augustus 2021 - Op woensdag 11 augustus werd bekend dat uiterlijk eind 2023 alle Nederlandse supermarkten alleen nog maar verse kip met ten mínste 1 Beter... -
Onderzoek bevestigt: we kunnen best een dagje zonder vlees
5 augustus 2021 - Een op de drie volwassen is in 2020 minder vlees gaan eten. Een half procent is helemaal gestopt met de consumptje van vlees, blijkt uit het...